Om Yoga

"Yogamind"

​Der er mange som spørger hvad det er for en form for yoga jeg underviser i og jeg svarer at det er min egen. Det er mange års erfaring med bevægelse, yoga, åndedræt, lyd og meditation, som har bragt mig frem til det sted hvorfra jeg underviser i dag. Det sted vil jeg gerne dele med dig. Det er det sted i dig hvor du møder dig selv på det dybeste sted fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Det er det sted hvor dit åndedræt møder hele dit væsen i fuldstændig accept, falder til ro og lader de selvhelbredende kræfter gøres deres, og skrælle alt det unødvendige væk. Alt det som du ikke længere behøver, for at hvile i tillid til livet og din gang på jorden. Yogamind centrerer sig i åndedræt, lyd og fysiske øvelser. Namaste!​

Hatha yoga.

Hatha yoga er her i vesten, den mest kendte fysiske yogaform. 

Yoga har grobund i Indien og er der blevet sat i system af vismænd, de såkaldte rishier, for mere end 2000 år siden. Kort beskrevet er Yoga en nøjagtig videnskab, en metode der er bygget systematisk op for at skabe balance og harmoni, i såvel den fysiske krop som i tanker og følelser.

Vi arbejder med de klassiske yogaøvelser der øger koncentration, - smidighed, - styrke, - udholdenhed og - kropbevidsthed. Samtidig stimuleres og balanceres fordøjelse, kredsløb, nerve- og hormonsystem, så alle kropsfunktioner holdes sunde.

Vi laver serier med stillinger der afløser hinanden i et jævnt flow, eller vi bliver i en´ stilling over længere tid. 

I begge tilfælde bruges åndedrætttet til at bære os igennem stillingerne og til at give slip på kampen, så vi kan nå ind i fordybelsen, og roen, og opnå balance og harmoni mellem krop og sind.

Hver gang slutter vi af med en dybtgående afspænding, for at give ro til at integrere de øvelser vi har arbejdet med.

​​

Restorative Yoga

En blid yogaform hvor klodser, bånd og puder bruges til at understøtte kroppen så den føler sig tryg og afslappet. Her hviler man i stillinger og stræk så kroppen åbner for mere ånderum. Alle kan deltage

 

KUNDALINI YOGA.

​Kundalini Yoga er en dynamisk, kraftfuld og let tilgængelig yogaform, som passer godt ind i det liv vi lever i den vestlige verden. Hvis den praktiseres dagligt, siges det, at det er den hurtigste yogaform til at balancere forholdet mellem krop, sind og ånd og er et praktisk redskab til at hjælpe os med at opnå de mål vi sætter os.

Kundalini Yoga lærer os gennem kropsstillinger, åndedrætsøvelser, mantraer, meditation og afspænding, at få øje på de vanemæssige reaktioner, der spænder ben for os her i livet. Gennem Kundalini Yoga lærer vi at ændre disse reaktioner og finde vejen til vores fulde potentiale.

I Kundalini Yoga arbejder vi meget med åndedrætsøvelser. Så hvis du kan trække vejret, kan du lave Kundalini Yoga.

Yoga, mantrasang og lyd healing

Gå glad i bad, syng " juppediii ohhh" er mottoet i lydyoga. Ordet lydbad er meget betegnende for den renselse du vil opleve her. Lydyoga skal tages helt bogstaveligt. Vi arbejder med mantraer og lydcirkel for at bringe den enkelte i "tone" med sig selv. "In tune" som det hedder på engelsk og betyder "at bringe i harmoni". Vi bruger lyd som renselse af hele dit energisystem. Med energi menes den indstrømning af livskraft som er til rådighed for dig, når du åbner dig for den. Din livskraft vitaliseres gennem lyd. Lyd og tone er vibration som vækker de slumrende celler i kroppen. Lyd er godt og lyd gør glad, for lyd lader også din sande natur folde sig ud. Sandheden om hvem du er lige her og nu og hvilke kræfter og ressourcer du indeholder.

Vi køre med max. 9 deltagere pr. hold. Namaste

Ananda Yoga - Konference Center KYSTHUSENE, Tinkerup Strandvej  |  3250 Gilleleje |  post@anandayoga.dk  |  Hanne Herlin Tlf.: 5070 2592

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​Vurderet 4.6 / 5 stjerner på baggrund af mere end 26 anmeldelser på Facebook